{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Findus [Tidl. part] 2004

2.457 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise H
Kvinde | 25 år | Oprettet: 15. mar 2011


Anden særlig race Findus

Fødselsår:
2004
Højde:
1,47 cm
Temperament
Findus er en af de heste som du kan udsætte for rigtig meget. Han er super tålmodig og nyder gerne en strigletur på mindst en time hvis man har tiden til det. Han lader alle komme tæt på sig og har intet imod at blive udsat for lidt flette-mani i man og hale hvis man gider.
Han er generelt rigtig flink når du har ham fra jorden, og han nyder lidt stille og rolig tricktræning - specielt hvis der er godbidder involveret, men det er ikke noget vi gør meget i.
Han er også super cool når han udsættes for agillity eller 'farlige' ting helt generelt - ligegyldigt om man sidder på ryggen af ham eller står på jorden ved siden af ham. Han siger stort set intet til bilhorn, presenninger, kæmpebamser, trætyre/vildsvin, vandgrave og stort set alt hvad an kunne tænke sig at udsætte sin hest for. Til genæld har jeg oplevet ham blive hylet helt ud af den ved synet af sit spejlbillede som vrinskede til ham :P

Helt generelt er han ikke den mest energiske pony når d har ham på banen. Dog hjælper det hvis der eksemepelvis er stillet op til springning eller TREC, men oftest tager han det bare stille og roligt. Undtagelsen er dog, at når han er løs på banen, så giver han den gas sammen med de andre drenge!
Han reagerer rigtig godt for små signaler fra rytteren, men det kræver at han kender dig godt før han reagerer rigtig fint. Generelt er han ikke en pony med særlig meget fremdrift på banen, så hvis du først lader ham traske afsted i noget tid, så kræver det en del opmuntren før han tilbyder et højere tempo.

På tur vågner han dog en hel del op, og man kan se at han nyder det i stor stil. Han reagerer meget mere promte på fremsignalet, men en gang imellem kan det knibe med at stoppe ham hvis han får lyst til at løbe :P
Han er rolig i det meste hver, men som de fleste andre heste bliver han mere opmærksom når det blæser. Han er super flink når vi ser mærkelige ting såsom containere eller trailere og ofte nøjes han med bare at kigge lidt når vi rider forbi.
Når han er alene på tur er han en smule mere opmærksom (hvilket er helt naturligt). Han er også rigtig godt på tur med andre, men har desværre en uvane med at begynde på bukspring hvis man galoperer for hurtigt, og han vil utrolig gerne op og ligge forrest så snart der kommer fart på - ellers er han for det meste en engel på tur.
Gangarter
Mange ville sikker betegne hans gangarter som værende middel/under middel, men jeg syntes de er super gode!

For lige at tage dem i rækkefølge, så kan vi jo starte med skridt.
Hans skridt er hverken stor eller rummelig, men derimod utrolig behagelig. Han er ikke den hurtigeste, men han er klart en af de mest behagelige.

Det samme hør sig gældende for traven. Han har en kort trav, måske også kendt som ponytrav. Den er nem og behagelig at sidde i, både med og uden saddel

Galoppen er for det meste uden det store op af bakke, men hvis man virkelig arbejder i dressuren med de rigtige øvelser (ca. 20-30 minutter) så kan man finde en overraskende god galop i ham.

Han har overordnet set også en rigtig god balance.
Stævner
Både spring, dressur, TREC, distance, og så også lidt orienterings ridt, og agility
Har med mig bla. vundet en første plads i agility og orienterings ridt.
Derud over et par tredje pladser i dressur, og nogen sløjfer fra sløjfespringning.
Stamtavle
Mor: Fiji - Blanding
Far: Welsh Cob

Mormor: Fie - Araber blanding
Morfar: New forest
Køn
Bestemt en meget køn Vallak
Bemærkninger
En helt igennem vidunderlig pony! Findus er en af de rareste ponyer, jeg har redet, og jeg har redet meget forskelligt (alt fra fulblods blanding, til fjordhest). Han lytter efter hvad man siger, men viser også hvad han selv vil, i form af forskllig kropsholdning og udtryk.
Han reagerer for meget lette signaler, og er ikke bange for noget, og vil gerne med på en frisk tur i skoven. Nogen gange kan han godt tro at han er en stor fyrig araber hingst, men hvis man lige får ham stoppet, holder han op igen, og går stille og roligt.

31/8-14 Vi har nu fået undervisning af Eva Tirstrup i et godt stykke tid og det går stille og roligt fremad med Findus. I starten arbejdede vi meget med hans tendens til at falde på forparten, og det er nu blevet meget bedre, selvom det stadig mangler en del finpudsning - og så skal de gamle vaner jo også erstattes med noget nyt.
For tiden øver vi meget at han skal frigøre/løsne sine skuldre, og undgå at rotere i ryggen. Der er en del udfordringer og han syntes godt nok det kan være svært, men han gør sit bedste hvilket jo er alt hvad vi kan forlange. Men der er forbedringer at se fra gang til gang, så det går fremad med ham :)


Marts 2015
Jeg har desværre ikke længere part på Findus da ejeren gerne ville have ham mere selv :(
Kommentér på:
Anden særlig race Findus
Annonce